side_nyheter

nyheter

Den nåværende situasjonen for Kinas import og eksport

I første kvartal 2020 falt mitt lands import og eksport med 6,4 %, som var betydelig lavere med 3,1 prosentpoeng fra de to foregående månedene.I april tok den samlede veksten i utenrikshandelen seg opp med 5,7 prosentpoeng fra første kvartal, og eksportveksten tok seg kraftig opp med 19,6 prosentpoeng.

I følge tollstatistikken var den totale verdien av mitt lands import og eksport av varehandel i de fire første månedene i år 9,07 billioner yuan, en nedgang på 4,9 % fra år til år, og nedgangen ble redusert med 1,5 prosentpoeng fra første kvartal.Blant dem var eksporten 4,74 billioner yuan, ned 6,4 %;importen var 4,33 billioner yuan, ned 3,2 %;handelsoverskuddet var 415,7 milliarder yuan, ned 30,4 %.

I april vokste landets utenrikshandelseksport bedre enn markedets forventninger.Eksportveksten steg med 19,6 prosentpoeng, noe som indikerer at mitt lands eksportvekst har tatt seg opp igjen.Berørt av epidemien har markedene i Europa og USA krympet kraftig.Men ettersom strategien for handelsdiversifisering har oppnådd positive resultater, har landet mitts import og eksport av land langs "Belt and Road" også vist en kraftig vekst.I tillegg fortsetter landets serie med stabile utenrikshandelspolitikker å utøve kraft, og tempoet i den innenlandske gjenopptakelsen av arbeid og produksjon har akselerert.

"I april viser overvåkingsdata at eksporten har vist en bedring i vekst."Li Kuiwen, en talsperson for General Administration of Customs, sa i et intervju at den nåværende situasjonen for mitt lands utenrikshandel ikke er optimistisk, og vi må håndtere ulike komplekse og vanskelige situasjoner.Forberedelser, men mitt lands utenrikshandel er motstandsdyktig og den langsiktige utviklingstrenden forblir uendret.

Shijiazhauang Sincere Chemicals Co., Ltd. vil fortsette å bevege seg fremover under press i en periode i fremtiden.Vi ser frem til å samarbeide med kolleger i bransjen for å overvinne vanskeligheter sammen.


Innleggstid: 15. april 2023